Winkelwagen 0
Zyrtec Generiek - Cetirizine EG 10mg 20 Tabletten kopen zonder rezept in Nederland

Zyrtec Generiek - Cetirizine EG 10mg 20 Tabletten kopen zonder rezept in Nederland

Het product Zyrtec Generiek is een effectieve allergiemedicatie die helpt bij het verlichten van symptomen zoals niezen, jeukende ogen en een verstopte neus veroorzaakt door allergieën. Het geneesmiddel is beschikbaar in Nederland en biedt betrouwbare verlichting voor mensen die last hebben van allergische reacties.

Actief bestanddeel: Cetirizine

 • Verzending 4-9 dagen
 • Betaling
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Gratis levering voor bestellingen boven €200.00

Zyrtec Generiek

Productnaam Zyrtec Generiek
Werkzame Stof Cetirizine Hydrochloride
Vorm Tabletten
Dosering 10 mg
Indicaties Allergieën, hooikoorts, chronische netelroos
Werkingstijd 24 uur
Voordelen Snelwerkend, langdurige verlichting, niet-sufmakend

Wat is Zyrtec Generiek (Cetirizine)?

Zyrtec Generiek, met de werkzame stof Cetirizine Hydrochloride, is een effectief antihistaminicum gebruikt voor de behandeling van verschillende allergische symptomen zoals niezen, jeuk, loopneus en jeukende, waterige ogen. Het is vooral effectief bij hooikoorts en andere seizoensgebonden allergieën. Zyrtec Generiek werkt door het blokkeren van de werking van histamine, een stof in het lichaam die allergische symptomen veroorzaakt.

De generieke versie van Zyrtec biedt dezelfde effectiviteit als het originele merk, maar is vaak voordeliger in prijs. Het is een populaire keuze voor patiënten die zoeken naar een betrouwbare verlichting van allergieën zonder een aanzienlijke impact op hun dagelijks leven. Dit medicijn is geschikt voor volwassenen en kinderen van zes jaar en ouder.

Zyrtec Generiek is beschikbaar in tabletvorm en wordt oraal ingenomen. Het is bekend om zijn snelle werking, meestal binnen een uur, en zijn effecten duren 24 uur. Dit maakt het een handige optie voor mensen die langdurige verlichting zoeken van hun allergie symptomen.

De Werkzame Stof: Cetirizine Hydrochloride

Cetirizine Hydrochloride, het actieve ingrediënt in Zyrtec Generiek, behoort tot de tweede generatie antihistaminica. Het is specifiek ontwikkeld om minder sufheid te veroorzaken vergeleken met eerste generatie antihistaminica. Cetirizine is effectief in het verminderen van de natuurlijke chemische histamine in het lichaam.

De stof werkt door het voorkomen van de effecten van histamine, dat door het lichaam wordt geproduceerd als reactie op een allergische stof. Door het blokkeren van histamine-receptoren, helpt Cetirizine symptomen van allergische reacties te verlichten. Het is vooral nuttig voor symptomen die invloed hebben op de huid, zoals jeuk en netelroos, alsook voor respiratoire symptomen zoals niezen en loopneus.

Belangrijkste Indicaties en Voordelen

 • Effectief bij de behandeling van seizoensgebonden allergieën zoals hooikoorts.
 • Verlicht symptomen zoals niezen, jeuk, loopneus en waterige ogen.
 • Behandelt huidallergieën, inclusief chronische netelroos (urticaria).
 • Snelwerkend, met verlichting die binnen een uur na inname begint.
 • Lange werking, met effecten die tot 24 uur aanhouden.
 • Minder kans op sufheid vergeleken met eerste generatie antihistaminica.
 • Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf zes jaar.

Gebruik en Dosering van Zyrtec Generiek

Zyrtec Generiek is ontworpen voor dagelijks gebruik om effectieve verlichting te bieden van allergische symptomen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen voor de beste resultaten en om bijwerkingen te minimaliseren. Voor volwassenen en kinderen van 6 jaar en ouder is de standaard dosering één 10 mg tablet per dag.

De tabletten moeten met water worden ingenomen, met of zonder voedsel. Het is aan te raden om Zyrtec elke dag op hetzelfde tijdstip in te nemen voor een consistent effect. Overschrijd niet de aanbevolen dosering, tenzij geadviseerd door een arts.

Zyrtec Generiek begint te werken binnen een uur na inname, en de effecten duren meestal 24 uur. Dit zorgt ervoor dat patiënten de hele dag door verlichting van symptomen ervaren, wat bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven en verminderde verstoring van dagelijkse activiteiten.

Hoe Zyrtec Precies Te Gebruiken?

Zyrtec Generiek moet worden ingenomen volgens de instructies op de verpakking of zoals voorgeschreven door een arts. Het is belangrijk om de tabletten heel door te slikken, zonder te kauwen of te breken. Als u problemen heeft met het slikken van tabletten, overleg dan met uw arts of apotheker voor alternatieve vormen van het medicijn.

Bij het gebruik van Zyrtec Generiek is het belangrijk om regelmatig te controleren op allergie symptomen en de effectiviteit van de behandeling. Als u na een paar dagen geen verbetering ziet of als uw symptomen verergeren, neem dan contact op met uw arts voor verdere begeleiding.

Optimale Doseringen voor Effectieve Resultaten

De aanbevolen dosering van Zyrtec Generiek is één 10 mg tablet per dag voor volwassenen en kinderen ouder dan zes jaar. In sommige gevallen kan een arts een lagere dosis aanbevelen, vooral bij oudere patiënten of bij patiënten met bepaalde medische aandoeningen.

Het is essentieel om de doseringsinstructies nauwkeurig te volgen en niet zelf de dosis te verhogen of te verlagen. Een te hoge dosis kan leiden tot verhoogde bijwerkingen, terwijl een te lage dosis mogelijk niet effectief is in het beheersen van uw allergie symptomen.

Speciale Aanbevelingen voor Gebruik

 • Neem Zyrtec Generiek elke dag op hetzelfde tijdstip in voor een consistent effect.
 • Avoid alcohol while taking Zyrtec, as it can increase the risk of drowsiness.
 • Als u een dosis mist, neem deze dan zo snel mogelijk in, tenzij het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Sla in dat geval de gemiste dosis over en ga verder met uw normale doseringsschema.
 • Informeer uw arts over alle andere medicijnen die u neemt, inclusief voorgeschreven, vrij verkrijgbare medicijnen en kruidensupplementen, om mogelijke geneesmiddelinteracties te voorkomen.
 • Als u zwanger bent, van plan bent zwanger te worden of borstvoeding geeft, overleg dan met uw arts voordat u Zyrtec Generiek inneemt.
 • Keep Zyrtec out of reach of children and store it at room temperature, away from moisture and heat.

Potentiele Bijwerkingen van Zyrtecnaarmate het lichaam zich aanpast aan het medicijn. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke bijwerkingen en om medische hulp te zoeken als deze ernstig worden of lang aanhouden.

Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen van Zyrtec Generiek zijn hoofdpijn, droge mond, vermoeidheid en slaperigheid. Hoewel deze bijwerkingen over het algemeen mild zijn, kunnen ze sommige mensen beïnvloeden in hun dagelijkse activiteiten. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam, maar als ze optreden, is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken.

Het is ook belangrijk om te weten dat Zyrtec Generiek slaperigheid kan veroorzaken, hoewel dit minder vaak voorkomt dan bij andere antihistaminica. Patiënten wordt geadviseerd om hun reactie op het medicijn te beoordelen voordat ze deelnemen aan activiteiten die alertheid vereisen, zoals autorijden of het bedienen van machines.

Veelvoorkomende Bijwerkingen

 • Hoofdpijn
 • Droge mond
 • Vermoeidheid
 • Slaperigheid
 • Nausea
 • Duizeligheid

Zeldzame, maar Ernstige Bijwerkingen

Hoewel zeldzaam, kunnen sommige patiënten ernstige bijwerkingen ervaren bij het gebruik van Zyrtec Generiek. Deze kunnen allergische reacties omvatten, zoals uitslag, jeuk, zwelling van het gezicht, lippen, tong of keel, en moeilijkheden met ademhalen. Als een van deze symptomen optreedt, moet onmiddellijk medische hulp worden ingeroepen.

Andere zeldzame, maar ernstige bijwerkingen kunnen zijn: ernstige duizeligheid, verwardheid, hartkloppingen, of tremoren. Als u een van deze symptomen ervaart, stop dan met het innemen van het medicijn en neem onmiddellijk contact op met uw arts.

Interactie met Andere Medicijnen

Zyrtec Generiek kan interageren met andere medicijnen, waardoor de effectiviteit ervan verandert of het risico op bijwerkingen verhoogt. Het is belangrijk om uw arts of apotheker te informeren over alle medicijnen die u neemt, inclusief receptvrije medicijnen, kruidensupplementen en vitaminen.

Enkele van de bekende geneesmiddelinteracties zijn sedativa, slaapmiddelen, spierverslappers, andere antihistaminica en alcohol. Deze kunnen de slaperigheid verergeren en moeten met voorzichtigheid worden gebruikt in combinatie met Zyrtec Generiek.

Waarom eFarma Uw Ideale Online Apotheek is voor Zyrtec

eFarma is een vertrouwde online apotheek die een breed scala aan gezondheidsproducten biedt, inclusief Zyrtec Generiek. Wij staan bekend om onze betrouwbare service, hoogwaardige producten en deskundig advies. Onze klanten kiezen voor eFarma vanwege onze gebruiksvriendelijke website, snelle levering en uitstekende klantenservice.

Bij eFarma begrijpen we het belang van toegankelijkheid en gemak bij het aanschaffen van medicijnen. Daarom bieden we een eenvoudig en veilig online bestelproces, met gedetailleerde productinformatie en duidelijke instructies. Onze klanten waarderen ook onze competitieve prijzen en regelmatige promoties, waardoor ze kwaliteitsmedicijnen tegen betaalbare prijzen kunnen kopen.

Ons toegewijde team van professionals staat klaar om u te ondersteunen bij al uw gezondheidsbehoeften. Of het nu gaat om het beantwoorden van vragen over Zyrtec Generiek of om hulp bij het plaatsen van een bestelling, ons team staat voor u klaar om een soepele en bevredigende ervaring te garanderen.

Voordelen van Zyrtec Kopen bij eFarma

 • Betrouwbare en snelle levering van producten.
 • Gebruiksvriendelijke website met gedetailleerde productinformatie.
 • Competitieve prijzen en regelmatige aanbiedingen.
 • Deskundig advies en ondersteuning van ons professionele team.
 • Veilig en gemakkelijk online bestelproces.

Hoe U Zyrtec Gemakkelijk Online Kunt Bestellen

Het bestellen van Zyrtec Generiek bij eFarma is eenvoudig en snel. Bezoek onze website, zoek naar Zyrtec Generiek, en voeg het toe aan uw winkelmandje. Volg de stappen om uw bestelling te voltooien, inclusief het verstrekken van verzendgegevens en betalingsinformatie. Uw bestelling wordt vervolgens veilig en discreet naar u verzonden.

Voor vragen over het bestelproces of hulp bij het plaatsen van een bestelling, staat ons klantenserviceteam klaar om u te helpen. We zorgen ervoor dat uw online winkelervaring bij eFarma zowel eenvoudig als plezierig is.

Onze Klantbeoordelingen en Ervaringen

Onze klanten waarderen eFarma voor onze betrouwbaarheid, kwaliteitsproducten en uitstekende klantenservice. De positieve beoordelingen en ervaringen die we ontvangen, bevestigen onze toewijding aan het bieden van de beste online apotheekdiensten. Klanten benadrukken vaak onze snelle levering, gebruiksvriendelijke website, en behulpzaam klantenserviceteam.

We nodigen u uit om onze klantbeoordelingen te lezen en meer te weten te komen over de ervaringen van anderen met eFarma. Uw feedback is voor ons waardevol en helpt ons onze diensten voortdurend te verbeteren.

Belangrijke Informatie over Zyrtec Generiek

Zyrtec Generiek is een veilig en effectief medicijn voor de meeste mensen, maar er zijn enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden. Zoals bij elk medicijn, zijn er mogelijke bijwerkingen en interacties met andere medicijnen die u moet kennen.

Daarnaast zijn er specifieke situaties waarin Zyrtec Generiek met voorzichtigheid moet worden gebruikt of vermeden. Het is belangrijk om met uw arts te overleggen voordat u met een nieuwe medicatie begint, vooral als u zwanger bent, borstvoeding geeft, of als u een voorgeschiedenis van allergieën of andere medische aandoeningen heeft.

Lees altijd de bijsluiter zorgvuldig door voordat u Zyrtec Generiek inneemt. Dit zal u helpen de aanbevolen doseringen, mogelijke bijwerkingen en andere belangrijke informatie over het medicijn te begrijpen.

Contra-indicaties en Voorzorgsmaatregelen

Zyrtec Generiek mag niet worden gebruikt door personen die allergisch zijn voor Cetirizine of een van de andere bestanddelen van het medicijn. Als u een allergische reactie heeft gehad op een antihistaminicum in het verleden, overleg dan met uw arts voordat u Zyrtec Generiek inneemt.

Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven moeten voorzichtig zijn met het gebruik van Zyrtec Generiek. Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat het medicijn schadelijk is, is het belangrijk om altijd met een arts te overleggen voordat u medicijnen inneemt tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

Ouderen kunnen gevoeliger zijn voor de bijwerkingen van Zyrtec, zoals duizeligheid of slaperigheid, en kunnen een lagere dosis nodig hebben. Het is belangrijk om dit met een gezondheidszorgprofessional te bespreken.

Zyrtec tijdens Zwangerschap en Borstvoeding

Het gebruik van Zyrtec Generiek tijdens de zwangerschap en borstvoeding vereist speciale overweging. Raadpleeg altijd uw arts voordat u Zyrtec inneemt als u zwanger bent, van plan bent zwanger te worden, of borstvoeding geeft. Uw arts kan bepalen of de voordelen van het gebruik van Zyrtec opwegen tegen de mogelijke risico's voor uw baby.

Het is niet bekend of Zyrtec in de moedermelk terechtkomt. Als u borstvoeding geeft en Zyrtec nodig heeft, is het belangrijk om dit met uw arts te bespreken om de veiligste optie voor u en uw baby te bepalen.

Speciale Overwegingen voor Kinderen en Ouderen

Zyrtec Generiek is goedgekeurd voor gebruik bij kinderen van zes jaar en ouder. De dosering voor kinderen kan verschillen van die voor volwassenen, en het is belangrijk om de aanbevelingen van een arts te volgen voor het gebruik bij kinderen.

Ouderen kunnen gevoeliger zijn voor de bijwerkingen van Zyrtec, zoals duizeligheid of slaperigheid. Bij oudere patiënten kan een aanpassing van de dosis nodig zijn. Overleg met een gezondheidszorgprofessional is belangrijk om de juiste dosering en het gebruik te bepalen.

Algemene vragen

Wat is Zyrtec Generiek?

Zyrtec Generiek is een generieke versie van het medicijn Zyrtec, dat cetirizine bevat. Het wordt gebruikt om allergische symptomen te behandelen, zoals hooikoorts, jeukende ogen, loopneus en niezen.

Is Zyrtec Generiek verkrijgbaar zonder recept?

Nee, Zyrtec Generiek is alleen verkrijgbaar op recept van een arts. Raadpleeg uw arts voor meer informatie over het gebruik van dit medicijn.

Gebruik en dosering

Hoe moet ik Zyrtec Generiek innemen?

Neem Zyrtec Generiek precies zoals voorgeschreven door uw arts. Meestal wordt het eenmaal daags ingenomen. Lees de bijsluiter voor gedetailleerde instructies.

Wat moet ik doen als ik een dosis Zyrtec Generiek heb gemist?

Als u een dosis hebt gemist, neem deze dan zo snel mogelijk in. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Neem geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.

Bijwerkingen

Wat zijn mogelijke bijwerkingen van Zyrtec Generiek?

Enkele mogelijke bijwerkingen van Zyrtec Generiek kunnen zijn: slaperigheid, duizeligheid, droge mond en maagklachten. Raadpleeg uw arts als u ernstige bijwerkingen ervaart.

Kan Zyrtec Generiek slaperigheid veroorzaken?

Ja, Zyrtec Generiek kan slaperigheid veroorzaken bij sommige mensen. Het is belangrijk om geen voertuigen te besturen of zware machines te bedienen als u last heeft van slaperigheid na het innemen van dit medicijn.

Maak je eigen beoordeling

Website cijfer
Verzenden Tevredenheid
Prijs / Prestatie
Aanbeveling
CAPTCHA