Winkelwagen 0
Diflucan kopen in Nederland | Fluconazol zonder recept - Beste prijzen

Diflucan kopen in Nederland | Fluconazol zonder recept - Beste prijzen

Diflucan Generiek is een effectief antischimmelmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende schimmelinfecties. Het medicijn werkt door de groei van schimmels te remmen, waardoor het lichaam de infectie kan bestrijden en verlichting kan bieden aan patiënten die lijden aan aandoeningen zoals vaginale schimmelinfecties, spruw en andere schimmelinfecties.

Actief bestanddeel: Fluconazole

 • Verzending 4-9 dagen
 • Betaling
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Gratis levering voor bestellingen boven €200.00

Diflucan Generiek

ProductnaamDiflucan Generiek
Actief BestanddeelFluconazol
Dosering50 mg, 100 mg, 150 mg, 200 mg
GebruikAntischimmel
Werkingsduur24-72 uur (afhankelijk van dosering)
Begin van Werking1-2 uur na inname

Wat is Diflucan Generiek?

Diflucan Generiek, met het actieve bestanddeel Fluconazol, is een antischimmelmedicatie gebruikt voor de behandeling van diverse schimmelinfecties. Het wordt vaak voorgeschreven voor de behandeling van vaginale gistinfecties, mond- en keelschimmel, en andere systemische schimmelinfecties. Deze generieke versie van Diflucan biedt een kosteneffectief alternatief met dezelfde therapeutische voordelen als het merkmedicijn.

Als een breed-spectrum antischimmel, is Diflucan Generiek effectief tegen een verscheidenheid aan schimmelsoorten. Het wordt aanbevolen voor patiënten die een snelle verlichting van symptomen vereisen, maar ook voor diegenen die langdurige preventieve behandeling tegen terugkerende infecties nodig hebben. Dit medicijn kan door volwassenen en in bepaalde gevallen door kinderen gebruikt worden, afhankelijk van de ernst en de aard van de infectie.

De generieke vorm van Diflucan heeft de voorkeur vanwege de lagere kosten en hoge effectiviteit. Het wordt beschouwd als een veilig en betrouwbaar medicijn, mits correct gebruikt volgens medisch advies. Patiënten die allergisch zijn voor Fluconazol of andere azool-antischimmelmiddelen, moeten dit medicijn vermijden.

Werkingsmechanisme van Diflucan Generiek

Hoe werkt Diflucan Generiek?

Diflucan Generiek werkt door de synthese van een belangrijk component van de celwand van schimmels, ergosterol, te remmen. Dit leidt tot een verandering in de celwandpermeabiliteit en uiteindelijk de dood van de schimmelcellen. Fluconazol, het actieve bestanddeel, is bijzonder effectief tegen Candida soorten en andere schimmels die gistinfecties veroorzaken.

Dankzij de uitgebreide opname in het lichaam en de goede penetratie in lichaamsvloeistoffen bereikt Fluconazol effectief de infectiegebieden. Het heeft een langdurige werking, waardoor het vaak kan worden toegediend in een eenmalige dosis of als een korte behandelingskuur voor bepaalde infecties. Dit maakt het een handige optie voor patiënten die een eenvoudigere medicatieschema verkiezen.

Gebruiksinstructies voor Diflucan Generiek

Dosering en Toediening

De dosering van Diflucan Generiek varieert afhankelijk van de aard en de ernst van de infectie. Voor vaginale gistinfecties wordt vaak een eenmalige dosis van 150 mg aanbevolen. Bij andere soorten schimmelinfecties kan de dosering verschillen, variërend van 50 mg tot 400 mg per dag, afhankelijk van de medische richtlijnen.

Deze medicatie kan met of zonder voedsel worden ingenomen, maar het is essentieel om het met een vol glas water in te nemen. Het is belangrijk om de volledige voorgeschreven kuur af te maken, zelfs als de symptomen eerder verdwijnen, om het risico op terugkeer van de infectie te verminderen.

Mogelijke Bijwerkingen van Diflucan Generiek

Veelvoorkomende Bijwerkingen

Hoewel Diflucan Generiek over het algemeen goed wordt verdragen, kunnen sommige patiënten bijwerkingen ervaren. Deze omvatten hoofdpijn, maagklachten, diarree, misselijkheid, en huiduitslag. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen vanzelf.

Zeldzame Bijwerkingen

Zeldzame maar ernstige bijwerkingen kunnen leverproblemen, ernstige huidreacties, en veranderingen in het bloedbeeld omvatten. Het is belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken bij symptomen van ernstige bijwerkingen of allergische reacties.

Interacties en Voorzorgsmaatregelen

Interactie met Andere Medicijnen

Diflucan Generiek kan interageren met een reeks medicijnen, waaronder bepaalde antibiotica, anticoagulantia, en antidiabetica. Het is belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen die u gebruikt voordat u met de behandeling begint.

Gebruik tijdens Zwangerschap en Borstvoeding

Fluconazol wordt niet aanbevolen tijdens zwangerschap en borstvoeding, tenzij strikt noodzakelijk en voorgeschreven door een arts. Er is een potentieel risico voor de foetus, dus alternatieve behandelingen moeten worden overwogen.

Prijzen en Beschikbaarheid in Nederland

Diflucan Generiek is beschikbaar in de meeste apotheken in Nederland. De prijs kan variëren afhankelijk van de dosering en de hoeveelheid. Over het algemeen is het een kosteneffectieve optie vergeleken met het merkmedicijn. Online apotheken kunnen soms lagere prijzen bieden.

Klantenservice en Ondersteuning

Neem Contact op met onze Apothekers

Voor vragen of advies over Diflucan Generiek, staan onze apothekers klaar om u te helpen. U kunt contact opnemen via telefoon, e-mail, of onze online chatfunctie voor professioneel medisch advies.

FAQs for Diflucan Generiek

1. Wat is Diflucan Generiek en waar wordt het voor gebruikt?

Diflucan Generiek is een generieke vorm van het medicijn Diflucan, dat de werkzame stof fluconazol bevat. Het wordt gebruikt voor de behandeling van schimmelinfecties zoals Candida-infecties in verschillende delen van het lichaam, waaronder de mond, keel, slokdarm, en genitale gebieden.

2. Hoe moet ik Diflucan Generiek innemen?

U dient Diflucan Generiek precies zoals voorgeschreven door uw arts in te nemen. Dit kan variëren afhankelijk van de aard en ernst van de infectie. Over het algemeen wordt het meestal éénmaal daags ingenomen, met of zonder voedsel. Volg de aanwijzingen van uw arts en de bijsluiter zorgvuldig op.

3. Zijn er mogelijke bijwerkingen van Diflucan Generiek?

Ja, net als elk medicijn kunnen er bijwerkingen optreden. Veelvoorkomende bijwerkingen van Diflucan Generiek kunnen zijn: misselijkheid, hoofdpijn, buikpijn, diarree, en huiduitslag. Raadpleeg onmiddellijk uw arts als u ernstige bijwerkingen ervaart, zoals ademhalingsproblemen of allergische reacties.

4. Kan ik Diflucan Generiek zonder recept krijgen?

Nee, Diflucan Generiek is meestal alleen op recept verkrijgbaar. U heeft een recept nodig van een gekwalificeerde arts om dit medicijn te verkrijgen. Gebruik het niet zonder medisch advies, aangezien onjuist gebruik schadelijk kan zijn.

5. Hoelang duurt de behandeling met Diflucan Generiek?

De duur van de behandeling met Diflucan Generiek kan variëren afhankelijk van de aard en ernst van de schimmelinfectie. Uw arts zal u adviseren over de duur van de behandeling, maar het kan variëren van enkele dagen tot enkele weken. Het is belangrijk om de volledige voorgeschreven kuur af te maken, zelfs als uw symptomen verbeteren.

Voor meer informatie en gedetailleerde instructies, raadpleeg altijd uw arts of de bijsluiter van Diflucan Generiek.

Maak je eigen beoordeling

Website cijfer
Verzenden Tevredenheid
Prijs / Prestatie
Aanbeveling
CAPTCHA