Winkelwagen 0
Stromectol (Ivermectine) kopen in Nederland - Online bestellen zonde

Stromectol (Ivermectine) kopen in Nederland - Online bestellen zonde

Stromectol Generiek is een geneesmiddel dat effectief is tegen bepaalde parasitaire infecties. Het medicijn werkt door de groei en verspreiding van parasieten in het lichaam te vertragen, waardoor het immuunsysteem de infectie beter kan bestrijden.

Actief bestanddeel: Ivermectin

 • Verzending 4-9 dagen
 • Betaling
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Gratis levering voor bestellingen boven €200.00

Stromectol Generiek

Productnaam Stromectol Generiek
Actief Ingrediënt Ivermectine
Dosering 3 mg, 6 mg, 12 mg Tabletten
Gebruik Behandeling van parasitaire infecties
Effectduur Varieert op basis van de infectie

Wat is Stromectol Generiek?

Stromectol Generiek, met het actieve ingrediënt ivermectine, is een antiparasitair medicijn. Het wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende soorten parasitaire infecties. Dit geneesmiddel werkt door het verlammen en doden van parasieten. Stromectol Generiek is effectief tegen aandoeningen zoals strongyloidiasis en onchocerciasis (rivierblindheid).

Naast de directe behandeling van parasitaire infecties, wordt Stromectol Generiek ook ingezet als preventieve maatregel. Het is een generieke variant, wat betekent dat het meestal goedkoper is dan de merknaamversie, maar het bevat dezelfde werkzame stoffen en heeft dezelfde therapeutische effecten.

Dit medicijn heeft door zijn effectiviteit en betaalbaarheid wereldwijde erkenning gekregen. Het is een essentieel medicijn volgens de Wereldgezondheidsorganisatie, vooral in gebieden waar parasitaire infecties veel voorkomen.

Belangrijke Kenmerken van Stromectol Generiek

Stromectol Generiek onderscheidt zich door zijn specifieke actie tegen parasieten. Het is ontwikkeld om effectief te zijn tegen een breed scala aan parasitaire infecties, waardoor het een veelzijdig medicijn is. De generieke vorm zorgt ervoor dat het toegankelijk is voor een breder publiek, zonder in te boeten aan kwaliteit of effectiviteit.

De veiligheid van Stromectol Generiek is uitgebreid gedocumenteerd. Het heeft een goed vastgesteld veiligheidsprofiel en wordt algemeen goed verdragen door patiënten. Bovendien is het gemak van toediening, meestal in de vorm van een enkele dosis, een belangrijk kenmerk dat bijdraagt aan de patiëntvriendelijkheid van het medicijn.

Een ander belangrijk aspect van Stromectol Generiek is de brede beschikbaarheid en de mogelijkheid tot online aankoop. Dit vergemakkelijkt de toegang tot het medicijn, vooral in regio's waar toegang tot gezondheidszorg beperkt is.

Samenstelling en Vorm van Uitgifte

Stromectol Generiek bevat het actieve ingrediënt ivermectine. Het is beschikbaar in tabletvorm met doseringen van 3 mg, 6 mg, en 12 mg, waardoor het geschikt is voor verschillende behandelingsprotocollen. De tabletten zijn rond, plat, en wit van kleur.

De hulpstoffen in Stromectol Generiek zijn ontworpen om de stabiliteit en opname van het actieve ingrediënt te optimaliseren. Dit zorgt voor een consistente en effectieve behandeling bij elke dosis.

Werking van Stromectol: Hoe bestrijdt het parasieten?

Stromectol Generiek werkt door het verstoren van de normale zenuw- en spierfunctie van parasieten. Ivermectine bindt zich aan de zenuw- en spiercellen van parasieten, wat leidt tot verlamming en uiteindelijk de dood van de parasiet. Dit effect is echter specifiek voor parasieten en heeft geen invloed op mensen bij de aanbevolen doseringen.

De effectiviteit van Stromectol Generiek is uitgebreid aangetoond in klinische studies. Het is bijzonder effectief tegen parasieten die infecties zoals strongyloidiasis en onchocerciasis veroorzaken. Het medicijn begint snel te werken, vaak met merkbare verbeteringen binnen enkele dagen na de eerste dosis.

Dosering en Toediening van Stromectol

De dosering van Stromectol Generiek hangt af van de aard en ernst van de infectie, evenals van het lichaamsgewicht van de patiënt. Het is cruciaal om de dosering strikt te volgen zoals voorgeschreven door een zorgverlener om de effectiviteit te maximaliseren en bijwerkingen te minimaliseren.

Stromectol Generiek wordt meestal toegediend als een enkele dosis op een lege maag met water. Voor sommige infecties kunnen meerdere doses nodig zijn. Het is belangrijk om de volledige kuur af te maken, zelfs als de symptomen verbeteren, om terugkeer van de infectie te voorkomen.

Bij het bepalen van de juiste dosering en behandelingsschema is het essentieel om rekening te houden met eventuele bestaande medische aandoeningen en andere medicijnen die de patiënt gebruikt, om interacties en complicaties te vermijden.

Aanbevolen Doseringsschema's

De aanbevolen doseringsschema's voor Stromectol Generiek variëren. Voor de behandeling van strongyloidiasis is bijvoorbeeld een enkele dosis van 200 µg per kg lichaamsgewicht gebruikelijk. Voor onchocerciasis wordt dezelfde dosis meestal eenmaal per jaar of halfjaar gegeven.

Voor andere parasitaire infecties kan de dosering en frequentie verschillen. Het is belangrijk om de aanwijzingen van een zorgverlener nauwkeurig te volgen en geen doses over te slaan of zelf de dosering te wijzigen.

Instructies voor Gebruik

Stromectol Generiek moet worden ingenomen op een lege maag, minstens 1 uur voor of 2 uur na een maaltijd. De tabletten moeten heel worden doorgeslikt met een glas water. Het is belangrijk om het medicijn niet te malen of te kauwen.

Voor een optimale effectiviteit is het cruciaal om het volledige behandelingsregime te volgen. Als een dosis wordt gemist, moet deze zo snel mogelijk worden ingenomen, maar niet als het bijna tijd is voor de volgende dosis. Dubbele doseringen moeten vermeden worden.

Bijwerkingen van Stromectol

Zoals bij elk medicijn, kan Stromectol Generiek bijwerkingen hebben, hoewel niet iedereen deze ervaart. De meest voorkomende bijwerkingen zijn meestal mild en van korte duur. Voorbeelden zijn duizeligheid, hoofdpijn, spierpijn, misselijkheid en diarree.

Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kunnen optreden. Deze omvatten allergische reacties, ernstige huiduitslag, ademhalingsproblemen, en veranderingen in het gezichtsvermogen. Het is belangrijk om direct medische hulp te zoeken als ernstige bijwerkingen of symptomen van een allergische reactie optreden.

Het naleven van de aanbevolen dosering en richtlijnen voor toediening kan helpen het risico op bijwerkingen te minimaliseren. Patiënten moeten hun zorgverlener informeren over alle andere medicijnen die ze gebruiken en over hun volledige medische geschiedenis.

Veelvoorkomende Bijwerkingen

 • Duizeligheid
 • Hoofdpijn
 • Spierpijn
 • Misselijkheid
 • Diarree

Zeldzame en Ernstige Bijwerkingen

 • Allergische reacties (zoals huiduitslag, jeuk, zwelling)
 • Ernstige huidreacties
 • Ademhalingsmoeilijkheden
 • Veranderingen in het gezichtsvermogen

Interacties van Stromectol met Andere Medicijnen

Stromectol Generiek kan interacties hebben met andere medicijnen, wat de effectiviteit kan beïnvloeden of het risico op bijwerkingen kan verhogen. Het is belangrijk om alle huidige medicijnen en supplementen te bespreken met een zorgverlener voordat men met een behandeling begint.

Bepaalde medicijnen kunnen de manier waarop Stromectol Generiek wordt gemetaboliseerd in het lichaam beïnvloeden. Dit omvat medicijnen zoals warfarine, bepaalde antivirale middelen, en andere geneesmiddelen die het cytochroom P450-enzym beïnvloeden.

Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn met de gelijktijdige inname van Stromectol Generiek en kruidenpreparaten of supplementen. Sommige van deze kunnen onvoorspelbare interacties hebben, waardoor de effectiviteit van het medicijn wordt beïnvloed of het risico op bijwerkingen wordt verhoogd.

Combinatie met Andere Geneesmiddelen

Geneesmiddel Type Interactie
Warfarine Mogelijke verandering in bloedstolling
Antivirale middelen Verandering in metabolisme van Stromectol
Cytochroom P450 beïnvloedende middelen Invloed op afbraak van Stromectol

Waarschuwingen voor Gebruik met Andere Stoffen

Alcoholgebruik tijdens de behandeling met Stromectol Generiek wordt afgeraden, aangezien dit de effectiviteit van het medicijn kan beïnvloeden en het risico op bijwerkingen kan verhogen. Hetzelfde geldt voor het gebruik van recreatieve drugs of het mengen van het medicijn met bepaalde kruidenpreparaten.

Het is cruciaal om altijd de begeleiding van een zorgverlener te volgen met betrekking tot het gebruik van Stromectol Generiek in combinatie met andere stoffen. Dit omvat het vermijden van zelfmedicatie en het raadplegen van een arts voordat men nieuwe medicijnen of supplementen toevoegt.

FAQs

1. Wat is Stromectol Generiek?

Stromectol Generiek is een geneesmiddel op basis van ivermectine. Het wordt gebruikt voor de behandeling van bepaalde parasitaire infecties, zoals schurft en strongyloïdiasis. Het kan ook worden voorgeschreven voor andere aandoeningen, zoals river blindness (onchocerciasis).

2. Hoe moet ik Stromectol Generiek innemen?

De dosering en het gebruik van Stromectol Generiek moeten worden bepaald door uw arts. Meestal wordt het oraal ingenomen met water op een lege maag. Het is belangrijk om de instructies van uw arts nauwkeurig op te volgen en de voorgeschreven dosis niet te overschrijden.

3. Zijn er bijwerkingen verbonden aan Stromectol Generiek?

Ja, net als bij elk medicijn kunnen er bijwerkingen optreden. De veelvoorkomende bijwerkingen van Stromectol Generiek zijn onder andere duizeligheid, misselijkheid, braken en diarree. Neem onmiddellijk contact op met uw arts als u ernstige bijwerkingen ervaart, zoals ademhalingsproblemen, huiduitslag of zwelling van het gezicht.

4. Is Stromectol Generiek zonder recept verkrijgbaar?

Nee, Stromectol Generiek is meestal alleen op recept verkrijgbaar. U heeft een recept nodig van een erkende arts om dit medicijn te kunnen krijgen. Het is belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u dit medicijn gebruikt, zodat uw medische geschiedenis en eventuele andere medicijnen die u gebruikt, kunnen worden beoordeeld.

Maak je eigen beoordeling

Website cijfer
Verzenden Tevredenheid
Prijs / Prestatie
Aanbeveling
CAPTCHA