Winkelwagen 0
Ciprofloxacine Kopen - Generieke Cipro zonder Recept in Nederland

Ciprofloxacine Kopen - Generieke Cipro zonder Recept in Nederland

Cipro Generiek is a generic medication used to treat bacterial infections in the Netherlands. This antibiotic works by stopping the growth of bacteria, providing effective relief from various infections when prescribed by a healthcare professional.

Actief bestanddeel: Ciprofloxacin

 • Verzending 4-9 dagen
 • Betaling
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Gratis levering voor bestellingen boven €200.00

Cipro Generiek

Product NaamCipro Generiek
Actief BestanddeelCiprofloxacine
IndicatiesBacteriële Infecties
DoseringVarieert per infectie
GebruikOraal
Werkingsduur12-24 uur
Begin van Werking1-2 uur na inname

Wat is Cipro Generiek?

Cipro Generiek, met ciprofloxacine als actief bestanddeel, is een breed-spectrum antibioticum. Het is een generieke variant van het merkgeneesmiddel Cipro. Dit medicijn behoort tot de fluoroquinolonen, een klasse van antibiotica die bacteriële DNA-gyrase remt, wat essentieel is voor de replicatie van bacterieel DNA.

De effectiviteit van Cipro Generiek is vastgesteld bij verschillende soorten bacteriële infecties. Het wordt beschouwd als een eerste keuze medicatie voor bepaalde soorten infecties, zoals urineweginfecties en bepaalde soorten diarree. Echter, vanwege mogelijke bijwerkingen en de ontwikkeling van bacteriële resistentie, wordt het gebruik ervan zorgvuldig overwogen.

Cipro Generiek is beschikbaar in verschillende doseringsvormen, waaronder tabletten en een orale suspensie. De keuze van de vorm en dosering hangt af van de aard en ernst van de infectie, alsmede van de patiëntspecifieke factoren.

Waarvoor wordt Cipro Generiek gebruikt?

Cipro Generiek wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van diverse bacteriële infecties. Het is effectief tegen een breed scala van gram-positieve en gram-negatieve bacteriën. Dit maakt het een veelzijdig medicijn voor de behandeling van infecties zoals bronchitis, pneumonie, huidinfecties, urineweginfecties en bepaalde soorten diarree.

Naast de behandeling van infecties, wordt Cipro Generiek soms voorgeschreven om bepaalde infecties te voorkomen bij personen met een verzwakt immuunsysteem. Het wordt ook gebruikt als profylactisch middel tegen blootstelling aan miltvuur na blootstelling aan Bacillus anthracis.

Het is belangrijk op te merken dat Cipro Generiek niet effectief is tegen virale infecties zoals de gewone verkoudheid of griep. Daarom is het essentieel om het alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door een gezondheidsprofessional.

Gebruiksaanwijzing en Dosering

De dosering van Cipro Generiek varieert afhankelijk van de aard en ernst van de infectie, de leeftijd en nierfunctie van de patiënt. Het is cruciaal om de instructies van de arts te volgen en de volledige kuur af te maken, zelfs als de symptomen verbeteren.

Over het algemeen wordt Cipro Generiek twee keer per dag ingenomen, met of zonder voedsel. De tabletten moeten heel worden doorgeslikt, zonder te kauwen, om irritatie van de slokdarm te voorkomen. Het is ook belangrijk om voldoende te hydrateren tijdens de behandeling.

Interacties met bepaalde voedingsmiddelen, zoals zuivelproducten en cafeïne, kunnen de effectiviteit van Cipro Generiek verminderen. Het is daarom raadzaam om deze te vermijden of te beperken tijdens de behandeling.

Bijwerkingen van Cipro Generiek

Zeldzame Bijwerkingen

Hoewel zeldzaam, kunnen ernstige bijwerkingen optreden bij het gebruik van Cipro Generiek. Deze omvatten ernstige allergische reacties, peesontsteking en peesruptuur, vooral bij oudere patiënten. Ook kunnen neurologische symptomen zoals tremoren, verwarring en hallucinaties voorkomen.

Andere zeldzame bijwerkingen zijn ernstige huidreacties, veranderingen in bloedsuikerspiegel, en invloed op de lever- en nierfunctie. Patiënten moeten onmiddellijk medische hulp zoeken als ze symptomen ervaren die wijzen op deze ernstige bijwerkingen.

Veelvoorkomende Bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen van Cipro Generiek zijn maagdarmklachten, zoals misselijkheid, diarree en buikpijn. Hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid kunnen ook optreden. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en tijdelijk.

Sommige mensen kunnen ook huiduitslag of jeuk ervaren. Over het algemeen worden deze bijwerkingen goed verdragen en vereisen ze geen speciale behandeling, behalve in gevallen waar ze ernstig of aanhoudend zijn.

Frequently Asked Questions

1. Wat is Cipro Generiek?

Cipro Generiek is een generieke versie van het medicijn Ciprofloxacin. Het bevat dezelfde actieve ingrediënt en wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende bacteriële infecties.

2. Hoe moet ik Cipro Generiek innemen?

De dosering en wijze van innemen van Cipro Generiek worden bepaald door uw arts. Volg altijd de instructies van uw zorgverlener en neem de medicatie zoals voorgeschreven.

3. Zijn er bijwerkingen van Cipro Generiek?

Ja, net als de meeste medicijnen kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van Cipro Generiek. Raadpleeg uw arts voor een volledige lijst van mogelijke bijwerkingen en wat te doen als u ze ervaart.

4. Kan ik Cipro Generiek nemen als ik zwanger ben?

Het is belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u Cipro Generiek gebruikt als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft. Uw arts kan de risico's en voordelen beoordelen.

5. Hoe bewaar ik Cipro Generiek?

Bewaar Cipro Generiek op een koele, droge plaats bij kamertemperatuur, buiten het bereik van kinderen. Zorg ervoor dat de verpakking goed gesloten is.

6. Kan ik alcohol drinken tijdens het gebruik van Cipro Generiek?

Het wordt over het algemeen afgeraden om alcohol te drinken tijdens het gebruik van Cipro Generiek, omdat dit de effectiviteit van het medicijn kan beïnvloeden en bijwerkingen kan versterken. Raadpleeg uw arts voor advies.

Maak je eigen beoordeling

Website cijfer
Verzenden Tevredenheid
Prijs / Prestatie
Aanbeveling
CAPTCHA