Winkelwagen 0
Baclofen kopen in Nederland - Prijsvergelijking en informat

Baclofen kopen in Nederland - Prijsvergelijking en informat

Baclofen Generiek is a medication used to treat muscle spasms and stiffness in the Netherlands. It works by relaxing muscles and is prescribed by doctors to alleviate symptoms associated with conditions like multiple sclerosis and spinal cord injuries.

Actief bestanddeel: Baclofen

 • Verzending 4-9 dagen
 • Betaling
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Gratis levering voor bestellingen boven €200.00

Baclofen Generiek

NaamBaclofen Generiek
Werkzame StofBaclofen
Dosering10 mg, 25 mg Tabletten
Effect Duur6-8 uur
ToepassingenSpierkrampen, Spasticiteit

Ontdek Baclofen Generiek

Wat is Baclofen Generiek?

Baclofen Generiek is een medicijn dat voornamelijk gebruikt wordt voor de behandeling van spasticiteit en spierkrampen. Het is een generieke versie van het merkgeneesmiddel Lioresal. Baclofen werkt door het remmen van bepaalde signalen in het centrale zenuwstelsel, wat leidt tot een vermindering van spierstijfheid en -krampen.

Dit medicijn wordt vaak voorgeschreven aan patiënten met multiple sclerose, ruggenmergletsels, en andere aandoeningen die spierspasmen veroorzaken. Door de spieren te ontspannen, helpt Baclofen patiënten om hun dagelijkse activiteiten gemakkelijker uit te voeren.

Baclofen Generiek is beschikbaar in tabletvorm en wordt oraal ingenomen. De dosering hangt af van de ernst van de symptomen en de individuele reactie op de behandeling.

Werkzame Stof en Effectiviteit

De werkzame stof in Baclofen Generiek is baclofen. Het behoort tot de klasse van geneesmiddelen die bekend staan als spierverslappers. Baclofen werkt op de GABA-receptoren in de hersenen en het ruggenmerg, wat helpt om spierspasmen te verminderen.

Onderzoeken hebben aangetoond dat Baclofen effectief is in het verminderen van spasticiteit en de frequentie van spierkrampen bij verschillende aandoeningen. Patiënten melden vaak een verbetering van hun mobiliteit en een vermindering van pijn gerelateerd aan spierkrampen.

De effectiviteit van Baclofen kan variëren tussen individuen, en het kan enige tijd duren voordat de volledige effecten worden gevoeld. Patiënten worden aangeraden om nauw samen te werken met hun arts om de optimale dosering en behandelingsplan te bepalen.

Gebruik en Toepassingen

Indicaties voor Baclofen Generiek

Baclofen Generiek wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van spasticiteit en spierkrampen die geassocieerd zijn met aandoeningen zoals multiple sclerose, ruggenmergziekten, en hersenbeschadigingen. Het wordt ook gebruikt bij de behandeling van andere aandoeningen die dezelfde symptomen veroorzaken.

Naast de bovengenoemde indicaties, kan Baclofen ook worden voorgeschreven voor off-label gebruik, zoals voor de behandeling van alcoholafhankelijkheid. Echter, dit gebruik is controversieel en moet nauwlettend worden gevolgd door een arts.

Het is belangrijk om te benadrukken dat Baclofen Generiek alleen op doktersvoorschrift verkrijgbaar is en strikt volgens de aanwijzingen van de arts moet worden gebruikt.

Hoe Baclofen Generiek te Gebruiken

Baclofen Generiek wordt oraal ingenomen, meestal drie keer per dag. Het is belangrijk om het medicijn consistent in te nemen, op ongeveer dezelfde tijden elke dag, om een gelijkmatig niveau van het medicijn in het lichaam te handhaven.

De dosering van Baclofen wordt individueel aangepast aan de behoeften en reactie van de patiënt. Het is gebruikelijk om te beginnen met een lage dosis die geleidelijk wordt verhoogd totdat het gewenste effect wordt bereikt.

Plotseling stoppen met het gebruik van Baclofen kan leiden tot ontwenningsverschijnselen. Als het nodig is om te stoppen met het medicijn, zal de arts gewoonlijk adviseren om de dosis geleidelijk te verminderen.

FAQ 1: Wat is Baclofen Generiek?

Antwoord:

Baclofen Generiek is een generieke vorm van het medicijn Baclofen. Het bevat dezelfde werkzame stof en wordt gebruikt voor de behandeling van spierspasmen en spasticiteit.

FAQ 2: Hoe moet ik Baclofen Generiek innemen?

Antwoord:

Uw arts zal u specifieke instructies geven over de dosering van Baclofen Generiek. Over het algemeen wordt het oraal ingenomen met water. Volg de aanwijzingen van uw arts strikt op.

FAQ 3: Zijn er bijwerkingen verbonden aan Baclofen Generiek?

Antwoord:

Ja, net als elk medicijn kunnen er bijwerkingen optreden. Veelvoorkomende bijwerkingen zijn onder andere slaperigheid, duizeligheid en misselijkheid. Raadpleeg uw arts als u ernstige bijwerkingen ervaart.

FAQ 4: Mag ik Baclofen Generiek gebruiken tijdens de zwangerschap?

Antwoord:

Het is belangrijk om dit met uw arts te bespreken. In sommige gevallen kan het gebruik van Baclofen Generiek tijdens de zwangerschap worden overwogen, maar dit moet zorgvuldig worden afgewogen tegen de mogelijke risico's.

FAQ 5: Kan ik Baclofen Generiek combineren met andere medicijnen?

Antwoord:

U moet uw arts informeren over alle medicijnen die u gebruikt, inclusief receptgeneesmiddelen, vrij verkrijgbare geneesmiddelen en supplementen. Uw arts kan beoordelen of er interacties zijn en of Baclofen Generiek veilig kan worden gecombineerd met andere medicatie.

Maak je eigen beoordeling

Website cijfer
Verzenden Tevredenheid
Prijs / Prestatie
Aanbeveling
CAPTCHA