Winkelwagen 0
Prozac (Fluoxetine) kopen zonder recept in Nederland

Prozac (Fluoxetine) kopen zonder recept in Nederland

Prozac Generiek is a medication used to treat depression and anxiety disorders. It works by restoring the balance of certain neurotransmitters in the brain, helping individuals feel more stable and less overwhelmed by their emotions.

Actief bestanddeel: Fluoxetine

 • Verzending 4-9 dagen
 • Betaling
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Gratis levering voor bestellingen boven €200.00

Prozac Generiek

Product NaamProzac Generiek
Actief IngrediëntFluoxetine
GebruikBehandeling van depressie, OCD, paniekaanvallen
Dosering20-60 mg per dag
VormCapsules, Vloeistof
Start Werking1-2 weken, volledig effect na 4-6 weken
Duur WerkingLange termijn

Wat is Prozac Generiek?

Prozac Generiek, met het actieve bestanddeel fluoxetine, is een veelgebruikt antidepressivum. Het behoort tot de klasse van selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI's) en wordt voorgeschreven voor de behandeling van diverse aandoeningen, waaronder depressie, obsessieve-compulsieve stoornis (OCD), en paniekaanvallen.

Fluoxetine, het actieve ingrediënt, helpt bij het herstellen van de serotoninebalans in de hersenen. Dit verbetert de stemming en vermindert angst- en stresssymptomen. Prozac Generiek is een generieke versie van Prozac, wat betekent dat het dezelfde werkzame stof bevat, maar vaak tegen een lagere prijs wordt aangeboden.

Naast de hoofdwerkingen wordt Prozac Generiek soms ook gebruikt voor de behandeling van eetstoornissen zoals boulimia nervosa en soms bij het beheersen van de symptomen van premenstrueel syndroom (PMS).

Werkingsmechanisme van Prozac Generiek

Prozac Generiek werkt door de hoeveelheid serotonine, een neurotransmitter, in de hersenen te verhogen. Serotonine is betrokken bij de regulatie van stemming, emotie, en slaap. Door de heropname van serotonine in de hersencellen te remmen, zorgt Prozac ervoor dat er meer serotonine beschikbaar is om de stemming te verbeteren.

Dit mechanisme maakt Prozac effectief bij het behandelen van depressie en andere gerelateerde aandoeningen. Het helpt de symptomen van depressie zoals verdriet, vermoeidheid, en gebrek aan interesse in het dagelijks leven te verminderen.

De volledige werking van Prozac Generiek is meestal zichtbaar na 4 tot 6 weken gebruik. Het is belangrijk om het medicijn te blijven gebruiken, zelfs als de symptomen verbeteren, om een terugval te voorkomen.

Dosering en Toediening

De aanbevolen startdosering van Prozac Generiek is 20 mg per dag, in te nemen 's ochtends. Afhankelijk van de reactie van de patiënt, kan de dosering worden aangepast door de arts, met een maximum van 60 mg per dag.

Het is belangrijk om Prozac Generiek consistent op hetzelfde tijdstip elke dag in te nemen voor het beste resultaat. Het kan met of zonder voedsel worden ingenomen, maar het is aan te raden om het met voedsel in te nemen om maagklachten te voorkomen.

Bij het stoppen met Prozac Generiek moet de dosering geleidelijk worden afgebouwd onder begeleiding van een arts om ontwenningsverschijnselen te voorkomen.

Mogelijke Bijwerkingen

Soms (bij 10 tot 30 op de 100 mensen)

Prozac Generiek kan bij sommige gebruikers lichte bijwerkingen veroorzaken. Deze omvatten hoofdpijn, misselijkheid, droge mond, slaapproblemen en verminderde eetlust. Hoewel deze bijwerkingen vaak mild zijn, is het belangrijk om een arts te raadplegen als ze aanhouden of ernstig worden.

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

Zeldzamere bijwerkingen van Prozac Generiek omvatten seksuele stoornissen, zoals verminderde libido en erectieproblemen, verhoogde angst, en ongewone dromen. Deze bijwerkingen komen minder vaak voor maar vereisen medische aandacht als ze zich voordoen.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

Zeer zeldzame bijwerkingen van Prozac Generiek zijn onder andere ernstige allergische reacties, huiduitslag, en serotoninesyndroom, een potentieel levensbedreigende aandoening veroorzaakt door te veel serotonine in de hersenen. Deze vereisen onmiddellijke medische hulp.

FAQs for Prozac Generiek

Wat is Prozac Generiek?

Prozac Generiek is een generieke versie van het medicijn Prozac. Het bevat het actieve ingrediënt fluoxetine en wordt gebruikt om verschillende stemmingsstoornissen, zoals depressie, te behandelen.

Hoe moet ik Prozac Generiek innemen?

U dient Prozac Generiek precies zoals voorgeschreven door uw arts in te nemen. De dosering kan variëren afhankelijk van uw medische toestand. Neem het medicijn altijd in met water en volg de aanwijzingen op het etiket of de instructies van uw arts nauwkeurig op.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Prozac Generiek?

Prozac Generiek kan enkele bijwerkingen veroorzaken, waaronder misselijkheid, hoofdpijn, slapeloosheid en vermoeidheid. Raadpleeg uw arts als u ernstige bijwerkingen ervaart. Stop nooit abrupt met het innemen van Prozac Generiek zonder eerst met uw arts te overleggen.

Kan ik Prozac Generiek online bestellen in Nederland?

Ja, u kunt Prozac Generiek online bestellen in Nederland, maar dit moet altijd gebeuren met een geldig recept van een erkende arts. Zorg ervoor dat u bestelt bij een betrouwbare online apotheek om de kwaliteit en veiligheid van het medicijn te waarborgen.

Maak je eigen beoordeling

Website cijfer
Verzenden Tevredenheid
Prijs / Prestatie
Aanbeveling
CAPTCHA