Winkelwagen 0
Amoxicilline (Amoxil Generiek) zonder recept online kopen in Nederla

Amoxicilline (Amoxil Generiek) zonder recept online kopen in Nederla

Amoxil Generiek is een generieke versie van het antibioticum Amoxicilline, dat wordt gebruikt om verschillende bacteriële infecties te behandelen. Het medicijn werkt door de groei van bacteriën te remmen en kan effectief zijn bij aandoeningen zoals luchtweginfecties, oorinfecties en urineweginfecties.

Actief bestanddeel: Amoxicillin

 • Verzending 4-9 dagen
 • Betaling
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Gratis levering voor bestellingen boven €200.00

Amoxil Generiek

Product NaamAmoxil Generiek
Actief IngrediëntAmoxicilline
DoseringVerkrijgbaar in 250 mg en 500 mg
Duur van de WerkingElke 8 uur in te nemen
Voornaamste EffectenAntibacterieel, bestrijdt infecties

Wat is Amoxil Generiek (Amoxicilline)?

Amoxil Generiek, bekend onder de werkzame stof Amoxicilline, is een breed-spectrum antibioticum gebruikt om een verscheidenheid aan bacteriële infecties te behandelen. Het behoort tot de penicillineklasse van antibiotica en is effectief tegen vele soorten bacteriën.

Dit medicijn wordt vaak voorgeschreven voor de behandeling van infecties zoals middenoorontsteking, longontsteking, keelontsteking, urineweginfecties en huidinfecties. Het werkt door de groei van bacteriën te stoppen en is alleen effectief tegen bacteriële infecties, niet tegen virale infecties zoals de gewone verkoudheid.

Amoxil Generiek is beschikbaar in verschillende vormen, waaronder tabletten, capsules en een orale suspensie. Het is belangrijk om het gehele voorgeschreven verloop van Amoxil Generiek af te maken, zelfs als de symptomen verbeteren, om een terugkeer van de infectie te voorkomen.

Hoe werkt Amoxil Generiek?

Amoxil Generiek (Amoxicilline) werkt door de synthese van bacteriële celwanden te verstoren. Dit leidt tot de dood van de bacteriën en de uiteindelijke eliminatie van de infectie. Amoxicilline is effectief tegen een breed scala aan bacteriën, waardoor het een van de meest gebruikte antibiotica is.

Het medicijn begint binnen enkele uren na inname te werken, maar het kan enkele dagen duren voordat de volledige effecten merkbaar zijn. Patiënten moeten de volledige kuur afmaken om ervoor te zorgen dat alle bacteriën zijn geëlimineerd en resistentie wordt voorkomen.

Hoewel Amoxil Generiek effectief is tegen veel bacteriën, is het niet effectief tegen alle soorten. Bacteriën kunnen resistentie ontwikkelen, wat betekent dat sommige infecties mogelijk niet reageren op deze behandeling.

Gebruik en Dosering van Amoxil Generiek

De dosering van Amoxil Generiek (Amoxicilline) hangt af van de aard en ernst van de infectie, evenals van de leeftijd en het gewicht van de patiënt. Het is belangrijk om de instructies van de arts nauwkeurig te volgen.

Voor volwassenen en kinderen die meer wegen dan 40 kg, varieert de gebruikelijke dosering tussen 250 mg en 500 mg elke 8 uur. Voor ernstigere infecties kan de dosering worden verhoogd. Kinderen die minder wegen, krijgen meestal een lagere dosering.

Amoxicilline kan met of zonder voedsel worden ingenomen. Het is cruciaal om de hele kuur af te maken, zelfs als de symptomen verbeteren, om ervoor te zorgen dat de infectie volledig wordt uitgeroeid en om resistentie te voorkomen.

Amoxicilline en Alcohol: Interacties en Voorzorgsmaatregelen

Hoewel Amoxil Generiek (Amoxicilline) niet direct reageert met alcohol, wordt aanbevolen om alcohol te vermijden tijdens het gebruik van dit medicijn. Alcohol kan de effectiviteit van het antibioticum verminderen en de hersteltijd verlengen.

Daarnaast kan het gebruik van alcohol bij het nemen van Amoxil Generiek de kans op maag- en darmklachten, zoals misselijkheid en diarree, verhogen. Het is ook belangrijk om te weten dat alcohol het immuunsysteem kan onderdrukken, waardoor het moeilijker wordt voor het lichaam om de infectie te bestrijden.

Als u twijfelt over het gebruik van alcohol tijdens uw behandeling, is het aanbevolen om uw arts of apotheker te raadplegen voor advies.

Bijwerkingen van Amoxil Generiek

Net als alle medicijnen kan Amoxil Generiek (Amoxicilline) bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze ervaart. De meest voorkomende bijwerkingen zijn maagdarmklachten zoals misselijkheid, braken en diarree.

Andere veelvoorkomende bijwerkingen zijn huiduitslag, hoofdpijn en een veranderde smaakervaring. Het is belangrijk om uw arts te informeren als u ernstige of aanhoudende bijwerkingen ervaart.

In zeldzame gevallen kan Amoxil Generiek ernstige allergische reacties veroorzaken. Tekenen van een allergische reactie zijn onder meer uitslag, jeuk, zwelling van het gezicht of de keel, en ademhalingsmoeilijkheden. Zoek onmiddellijk medische hulp als u deze symptomen ervaart.

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

Zeldzame bijwerkingen van Amoxil Generiek kunnen maagdarmklachten omvatten, zoals misselijkheid, braken, en diarree. Andere zeldzame bijwerkingen zijn hoofdpijn, duizeligheid, en een veranderde smaak.

In sommige gevallen kunnen mensen een tijdelijke verandering in leverfunctietesten of een verhoging van bepaalde witte bloedcellen ervaren. Het is belangrijk om een arts te raadplegen als u ongebruikelijke symptomen opmerkt.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

Heel zelden kan Amoxil Generiek ernstige bijwerkingen veroorzaken zoals ernstige allergische reacties, leverproblemen en bloedafwijkingen. Symptomen van ernstige reacties zijn onder meer huiduitslag, jeuk, zwelling, en ademhalingsmoeilijkheden.

Als u symptomen van ernstige bijwerkingen ervaart, zoals geelzucht (geel worden van de huid of ogen), onverklaarde blauwe plekken of bloedingen, of aanhoudende koorts, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Contra-indicaties en Waarschuwingen

Amoxil Generiek (Amoxicilline) mag niet worden gebruikt door personen met een bekende allergie voor penicillines. Symptomen van een allergie kunnen zijn: huiduitslag, jeuk, zwelling van het gezicht of keel, en ademhalingsmoeilijkheden.

Zwangere of borstvoedende vrouwen moeten hun arts raadplegen voordat ze Amoxil Generiek gebruiken. Hoewel er geen duidelijk bewijs is dat Amoxicilline schadelijk is tijdens de zwangerschap, is voorzichtigheid geboden.

Personen met een voorgeschiedenis van lever- of nieraandoeningen moeten hun arts informeren voordat ze Amoxicilline gebruiken, aangezien dosisaanpassingen nodig kunnen zijn.

Amoxicilline en Anticonceptie: Belangrijke InformatieHoewel het een wijdverbreid misverstand is dat antibiotica zoals Amoxil Generiek (Amoxicilline) de effectiviteit van orale anticonceptiva verminderen, is er beperkt bewijs om dit te ondersteunen. Echter, om veilig te zijn, wordt aanbevolen om aanvullende anticonceptiemethoden, zoals condooms, te gebruiken tijdens de behandeling met Amoxil Generiek en tot ten minste 7 dagen na het beëindigen ervan.

Als u diarree of overgeven ervaart als gevolg van het nemen van Amoxicilline, kan dit de absorptie van de anticonceptiepil beïnvloeden. In dergelijke gevallen is het raadzaam om aanvullende anticonceptiemaatregelen te nemen.

Overleg met uw arts of apotheker voor meer gedetailleerd advies over anticonceptie en Amoxicilline.

Opslag en Houdbaarheid van Amoxil Generiek

Amoxil Generiek (Amoxicilline) moet worden bewaard op een koele, droge plaats, buiten het bereik van kinderen. Het is belangrijk om het medicijn niet bloot te stellen aan extreme temperaturen of vocht.

De houdbaarheid van Amoxil Generiek is over het algemeen twee jaar vanaf de productiedatum, maar dit kan variëren afhankelijk van de vorm van het medicijn (capsule, tablet, suspensie). Raadpleeg altijd de vervaldatum op de verpakking en gebruik het medicijn niet na deze datum.

Het is essentieel om oude of ongebruikte medicatie op een verantwoorde manier weg te gooien. Uw apotheek kan advies geven over het veilig verwijderen van ongebruikte medicijnen.

Prijs en Beschikbaarheid van Amoxil Generiek

De prijs van Amoxil Generiek (Amoxicilline) kan variëren afhankelijk van de dosering en de hoeveelheid. Over het algemeen is het verkrijgbaar tegen een lagere prijs dan de merknaam Amoxil, vanwege het feit dat het een generiek medicijn is.

Amoxil Generiek is breed verkrijgbaar in apotheken in Nederland. Het is op recept verkrijgbaar, dus een doktersrecept is vereist om dit medicijn te verkrijgen.

Voor actuele informatie over de prijs en beschikbaarheid van Amoxil Generiek kunt u het beste contact opnemen met uw lokale apotheek of uw zorgverzekeraar raadplegen.

Veelgestelde Vragen over Amoxil Generiek

1. Kan ik alcohol drinken tijdens het gebruik van Amoxil Generiek? Hoewel alcohol niet direct reageert met Amoxicilline, wordt het aanbevolen om alcohol te vermijden voor een sneller herstel.

2. Wat moet ik doen als ik een dosis Amoxil Generiek mis? Als u een dosis mist, neem deze dan in zodra u eraan denkt. Als het bijna tijd is voor de volgende dosis, sla de gemiste dosis dan over en ga verder met uw reguliere schema.

3. Kan Amoxil Generiek allergische reacties veroorzaken? Ja, net als andere penicillines kan Amoxil Generiek allergische reacties veroorzaken. Neem bij symptomen van een allergische reactie direct contact op met een arts.

FAQs

Hoe werkt Amoxil Generiek?

Amoxil Generiek bevat het actieve ingrediënt amoxicilline, dat een antibioticum is. Het werkt door bacteriën te doden of hun groei te remmen, waardoor infecties worden behandeld. Raadpleeg altijd uw arts of apotheker voor specifieke instructies en informatie over het gebruik van Amoxil Generiek.

Wat zijn de gebruikelijke doseringen voor Amoxil Generiek?

De dosering van Amoxil Generiek kan variëren afhankelijk van de aard en ernst van de infectie, uw leeftijd en andere individuele factoren. Het is belangrijk om de voorgeschreven dosering van uw arts nauwkeurig te volgen. Meestal wordt Amoxil Generiek 2 tot 3 keer per dag ingenomen. Neem contact op met uw arts als u twijfelt over de juiste dosering voor uw situatie.

Zijn er mogelijke bijwerkingen van Amoxil Generiek?

Ja, net als bij elk geneesmiddel kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van Amoxil Generiek. Veelvoorkomende bijwerkingen zijn onder meer maagklachten, diarree, huiduitslag en allergische reacties. Als u ernstige bijwerkingen ervaart, zoals ademhalingsproblemen of ernstige huidreacties, neem dan onmiddellijk contact op met een arts. Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst van mogelijke bijwerkingen.

Kan ik Amoxil Generiek gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Het is belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u Amoxil Generiek gebruikt als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Uw arts kan de mogelijke risico's en voordelen beoordelen en u de juiste aanbevelingen geven. Gebruik geen geneesmiddelen zonder overleg met uw zorgverlener als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Maak je eigen beoordeling

Website cijfer
Verzenden Tevredenheid
Prijs / Prestatie
Aanbeveling
CAPTCHA