Winkelwagen 0
Clomid Generiek - Kopen, Gebruik, Bijwerkingen, en Succespercentages in Nederland

Clomid Generiek - Kopen, Gebruik, Bijwerkingen, en Succespercentages in Nederland

Clomid Generiek is een medicijn dat wordt gebruikt om de ovulatie bij vrouwen te stimuleren. Het helpt bij het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen door de eisprong te bevorderen, wat de kans op zwangerschap vergroot.

Actief bestanddeel: Clomiphene

 • Verzending 4-9 dagen
 • Betaling
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Gratis levering voor bestellingen boven €200.00

Clomid Generiek

Eigenschap Details
Naam Clomid Generiek
Actief Ingrediënt Clomifeencitraat
Dosering 50 mg, 100 mg
Behandelingsduur Afhankelijk van de behandeling
Effect Duur Varieert per persoon

Wat is Clomid Generiek?

Clomid Generiek, met als actieve component clomifeencitraat, is een niet-steroïde ovulatie-stimulerend middel. Het wordt veel gebruikt bij de behandeling van onvruchtbaarheid bij vrouwen door het bevorderen van de eisprong. Clomid Generiek is bijzonder effectief bij vrouwen die polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) hebben en bij hen die ovulatieproblemen ervaren als gevolg van andere medische aandoeningen.

Clomid Generiek werkt door de afgifte van hormonen te stimuleren die nodig zijn voor de ovulatie. Het middel wordt vaak voorgeschreven als de eerste behandeling voor onvruchtbaarheid vanwege zijn relatief lage kosten en gebruiksgemak. Patiënten gebruiken het medicijn meestal voor enkele cycli, waarbij de dosering en duur van de behandeling worden aangepast aan hun specifieke behoeften.

Hoewel Clomid Generiek voor veel vrouwen effectief is, is het niet geschikt voor iedereen. Het is belangrijk dat patiënten hun medische geschiedenis met hun arts bespreken voordat ze met de behandeling beginnen, inclusief eventuele eerdere problemen met de eisprong of hormonale aandoeningen.

Werkingsmechanisme van Clomid

Clomid Generiek werkt door de hypofyse, de klier die de hormonen reguleert die verantwoordelijk zijn voor de voortplanting, te stimuleren. Het middel bootst de werking van oestrogeen na, een vrouwelijk geslachtshormoon, waardoor de hypofyse wordt gestimuleerd om meer follikelstimulerend hormoon (FSH) en luteïniserend hormoon (LH) te produceren. Deze hormonen zijn essentieel voor de ontwikkeling en rijping van eicellen in de eierstokken.

Door de verhoogde afgifte van FSH en LH, stimuleert Clomid Generiek de eierstokken om meerdere eicellen te produceren en vrij te geven tijdens de ovulatie. Dit verhoogt de kans op zwangerschap, vooral bij vrouwen die moeite hebben met de natuurlijke ovulatie. Clomid is vaak de eerste keuze voor artsen vanwege de relatief eenvoudige werking en het beperkte risico op ernstige bijwerkingen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat Clomid Generiek niet effectief is bij vrouwen met primaire ovariuminsufficiëntie, waarbij de eierstokken geen eicellen produceren. Daarom is een grondige diagnose voorafgaand aan de behandeling essentieel.

Indicaties voor het gebruik van Clomid

Clomid Generiek is geïndiceerd voor de behandeling van anovulatoire onvruchtbaarheid, een aandoening waarbij een vrouw niet regelmatig ovuleert. Het wordt vaak gebruikt bij patiënten met polycysteus ovariumsyndroom (PCOS), een veelvoorkomende oorzaak van onvruchtbaarheid. Daarnaast kan Clomid gebruikt worden bij onvruchtbaarheid als gevolg van onbekende oorzaken, waarbij andere medische of fysieke oorzaken van onvruchtbaarheid zijn uitgesloten.

Clomid is ook nuttig bij gecontroleerde ovariumhyperstimulatie, waarbij het wordt gebruikt om de ontwikkeling van meerdere follikels te stimuleren voor in-vitrofertilisatie (IVF) of andere vruchtbaarheidsbehandelingen. De effectiviteit van Clomid bij deze behandelingen maakt het een waardevol hulpmiddel in de moderne reproductieve geneeskunde.

Hoewel Clomid vaak wordt voorgeschreven aan vrouwen, kan het ook worden gebruikt om bepaalde vormen van mannelijke onvruchtbaarheid te behandelen, zoals die veroorzaakt door hormonale onbalans. Het is echter essentieel dat patiënten altijd medisch advies inwinnen alvorens met een behandeling te beginnen.

FAQs for Clomid Generiek

1. Wat is Clomid Generiek en waar wordt het voor gebruikt?

Clomid Generiek is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van onvruchtbaarheid bij vrouwen. Het bevat het actieve bestanddeel clomifeencitraat en kan helpen bij het stimuleren van de eisprong bij vrouwen met ovulatieproblemen.

2. Hoe moet ik Clomid Generiek innemen?

Het innemen van Clomid Generiek moet worden gedaan volgens de aanwijzingen van uw arts. Meestal wordt het op bepaalde dagen van uw menstruatiecyclus ingenomen. Uw arts zal de juiste dosering en het juiste tijdschema voor u bepalen.

3. Wat zijn mogelijke bijwerkingen van Clomid Generiek?

Clomid Generiek kan enkele bijwerkingen veroorzaken, waaronder opvliegers, buikpijn, misselijkheid, duizeligheid en veranderingen in het gezichtsvermogen. Raadpleeg onmiddellijk uw arts als u ernstige bijwerkingen ervaart.

4. Zijn er voorzorgsmaatregelen die ik moet nemen tijdens het gebruik van Clomid Generiek?

Ja, het is belangrijk om uw arts op de hoogte te stellen van uw medische geschiedenis en eventuele andere medicijnen die u gebruikt. Vermijd alcohol tijdens het gebruik van Clomid Generiek en volg strikt de aanwijzingen van uw arts op.

Maak je eigen beoordeling

Website cijfer
Verzenden Tevredenheid
Prijs / Prestatie
Aanbeveling
CAPTCHA